Bemanningsföretag för sjuksköterskor ger dig en större frihet

Svenska bemanningsföretag för sjuksköterskor fyller en viktig funktion på arbetsmarknaden. De förser nämligen vården med kompetent och driven personal som kan bidra redan från den första stunden då personalen ifråga kommer till sin nya arbetsplats. Därför är dessa företag väldigt eftertraktade bland uppdragsgivare som har vårdavdelningar att bemanna. Men de är också populära bland landets sjuksyrror – här förklarar vi varför!

Flera fördelar med att bli sjuksyrra och jobba på bemanning

Som bemanningssjuksköterska ersätter du en ordinarie sjuksköterska och utför liknande arbetsuppgifter. Du kan jobba för en och samma uppdragsgivare under en längre tid eller göra kortare inhopp på flera olika arbetsplatser. Fördelarna med att jobba på detta sätt är att du:

 • har möjlighet att upptäcka nya städer, arbetsplatser och människor
 • får bättre betalt än vad du hade fått om du vore anställd av landstinget
 • kan ackumulera arbetslivserfarenhet genom att utföra ett varierat arbete.

Dessutom har du friheten att utforma din livsstil på exakt det sätt som du själv önskar. Läs vidare så förklarar vi vad som menar med detta!

Jobba för ett bemanningsföretag för sjuksköterskor – forma din livsstil

Om du vore fast anställd som sjuksköterska i landstinget skulle du inte ha något annat val än att jobba på en viss arbetsplats. Så länge som vårdgivaren ifråga har ett behov av dina tjänster tvingas du helt enkelt vara kvar där. Detta så länge som du inte säger upp dig själv och tar anställning någon annanstans. Så är dock inte fallet om du istället väljer att jobba för något av landets bemanningsföretag för sjuksköterskor. Då kan du nämligen forma din livsstil utifrån dina egna preferenser och förutsättningar.

Du kan till exempel välja att jobba på landsbygden om detta är vad du föredrar, eller så kan du jobba på ett sjukhus i någon av landets städer. Dessutom kan du skapa en bättre balans mellan arbete och fritid genom att forma din livsstil och ditt arbete utifrån dina egna önskemål. Till exempel kan du välja att jobba mer under vissa tider på året för att istället ta det lite lugnare under andra perioder. Detta är förmodligen det allra bästa med att göra detta karriärval!

Continue Reading

Så hittar du bäst abonnemang

Det finns ett abonnemang för alla oavsett om man flitigt använder sin surf eller om man endast använder det sporadiskt. Med många abonnemang på marknaden finns det många faktorer att beakta innan man bestämmer sig för bäst abonnemang. Med ett surfabonnemang kan man enkelt surfa med hjälp av ett simkort. Simkortet går att enkelt att beställa av flera operatörer och är utan behov av bindningstid. Just nu är Hallon ett av de abonnemang som vuxit i popularitet på grund av dess pressade priser, gratis samtal, sms och mms inom Sverige och EU. Utöver det sparas surfmängden till nästkommande månad om den inte används upp. Hallon använder 3s nät och erbjuder ofta rabatterade priser de först kommande månaderna. Vimla kan vara det bästa alternativet för studenten då det är rabatterat de första månaderna, abonnemanget har ingen bindningstid och ger flexibilitet att uppgradera avtalet när som. Halebop är kända för ge sina kunder väldigt god service och support. Priserna är låga och kostar detsamma i Sverige som i EU. Halebop använder dessutom Telias nät som har bäst täckning i hela Sverige.

Surfmängd, täckning och pris – dessa saker ska du se över

Det bästa sättet att hitta ett bra och billigt abonnemang är att hitta ett avtal som uppfyller grundläggande behov. Det som skiljer sig åt mellan olika operatörer är pris, täckning och hastighet samt surfmängden. Fördelar med ett bra abonnemang är att det tillåter uppkoppling via surfplatta, dator och mobil. När man väljer abonnemang är det viktigt att se över vilket behov av surfmängd som finns. Eftersom ett surfabonnemang inte kräver en viss bindningstid kan man enkelt uppgradera mängden surf om det inte är tillräckligt.

Flera billiga operatörer som erbjuder bra abonnemang och bra kundservice är Hallon, Vimla!, Comviq, Halebop, Telia, Telenor, Tele2, Chili, Tre med mera. Samtliga erbjuder abonnemang både med simkort eller 4G-router där man kan välja mellan olika mängder av surf upp till obegränsad surf. Många av dessa abonnemang passar studenter, personen som surfar mycket eller för personen som vill ha ett flexibelt avtal.

Fördelar med ett billigt och trådlöst abonnemang

 • Enkel uppkoppling och surf var som helst, när som helst.
 • Användbart för olika smarta enheter.
 • Billiga priser.
 • Streama musik, podcasts, film med mera.
 • Flesta abonnemang erbjuder gratis samtal, sms och mms inom Sverige och EU.
 • Rabatterade priser för studenter.
Continue Reading

Byredo – stilrena flaskor?

Kanske har du hört talas om Byredo? Ett parfymmärke som vuxit sig allt starkare i popularitet världen över. Det är ett svenskt varumärke som säljer lyxiga och exklusiva parfymer i flaskor som ser nästintill identiska ut, förutom namnen. Att hitta rätt parfym kan därför vid första anblick se lite klurigt ut men i flaskorna gömmer sig en värld av minnen.

Det är Ben Gorham som ligger bakom märket och som skapar de fantasifulla parfymerna. Gorham är passionerad över sambandet med dofter och minnen och det är där han finner inspiration till sina parfymer. Med ursprung från inte bara Sverige utan även Indien och Kanada har Gorham tagit tillvara på sitt förflutna när han tagit fram sina dofter.

Din första parfym från Byredo?

Till en början kan det vara svårt att förstå skillnaderna mellan de olika parfymerna då alla flaskor ser likadana ut. Handlar du på nätet och inte kan lukta på dofterna kan det bli ännu svårare, här listas några av Byredos populäraste parfymer som även är unisex. Förhoppningsvis kan listan hjälpa dig att hitta en parfym som passar dig.

Byredo Bal D’Afrique är deras kanske kändaste och populäraste parfym. Alla parfymer doftar olika beroende på vem som bär den och Bal D’Afrique är inget undantag. Parfymen beskriv som ett kärleksbrev till Afrika och är inspirerad av en dagbok Gorhams pappa skrev under sina år då han levde i Afrika. Parfymen har noter av mysk, viol och citron.

Byredo Gipsy Water är även den en av favorit hos många av Byrdeos kunder, den liknar doften av rökelse men den är ändå lätt, frisk och söt. Parfymen har noter av sandelträ, bärsten och citrus.

Tips på två andra parfymer:
Byredo Unnamed – är en limited edition parfym där du själv bestämmer vad du vill att parfymen ska heta med hjälp av medföljande klistermärken av bokstäver.

Byredo Blanche – är som namnet antyder inspirerat av färgen vit och har en feminin och lätt doft av ros och mysk.

Namnet Byredo är en sammanslagning av orden By Redolence, där redolence syftar på parfym eller doft. Många finner det inspirerande att bära en parfym av det här märket då själva grundbulten i varumärket är att återskapa minnen och skapa mening till de människor som bär deras unika dofter.

Continue Reading

Så fungerar övervakningskamera inom hemlarmsystemet

Övervakningskamera är ett av många tillval som kan väljas till ett hemlarm. Det ger användaren tillgänglighet till video dygnet runt samt skapar ökad säkerhet eftersom larmoperatörerna får tillgång till mer information.

Komplement till hemlarm

Vilka komponenter som ingår i ett hemlarm varierar mellan olika bolag. Rörelsesensorer och kameror som aktiveras vid ett larm är ofta standard medan en övervakningskamera klassas som tillval. Det kan bero på att kameran inte behövs för att skapa ett grundskydd.

För personer som redan har ett hemlarm finns stora fördelar i att välja en övervakningskamera som är helt kompatibelt med hemlarmet. Därmed kan kameran kopplas in och larmet bli en enhet.

Kan användas ute eller inne

En övervakningskamera kan monteras utomhus för att avskräcka från inbrott, stölder och skadegörelse. De kan även aktiveras av rörelsedetektorer för att filma de som tagit sig in på gården.

Ett exempel är att en kamera kan monteras vid garaget eller förrådet där hemlarmet inte annars ger något skydd. Inomhus kan de monteras var som helst och vanliga platser är vid entréer, vardagsrum eller kök.

Från larm till övervakning

Med en övervakningskamera ändras ett klassiskt larmsystem till att bli ett övervakningssystem. Istället för att enbart larma så går det att se vad som händer dygnet runt. Det handlar därmed inte bara om att skapa säkerhet mot inbrott utan kan även handla om att skapa säkerhet för sjuka personer som kan ha svårt att kalla på hjälp om så skulle behövas.

Övervakningskamera förbättrar hemlarmet

Om en koppling finns mellan kameran och hemlarmet är följande vad som sker:

 • Larmet går

En dörr öppnas, ett fönster slås in eller så upptäcker rörelsesensorerna att någon rör sig. Oavsett så aktiveras larmet och en hög ljudsignal ljuder.

 • Notis och larmbolag

Nu skickas en notis ut via appen till den person som äger larmet. Samtidigt får larmbolaget notifiering att larmet har aktiverats vilket gör att operatörer börjar agera. De skickar väktare samt får upp video från den övervakningskamera som interagerar med hemlarmet. Här finns alltså en ytterligare fördel med att ha denna integrering. All video sparas även ett antal dagar så det är möjligt att gå tillbaka och se vad som hände i ett senare skede.

 • Motringer

Larmbolaget ringer nu upp larmets ägare för att kontrollera om mer information finns. Kanske var det bara ett falsklarm eller att åtgärder redan ordnats.

Med kamera skapas alltså både bättre översikt och högre säkerhet. Både för personer och egendom.

Continue Reading

Hur anlita en trappstädningsfirma?

Hur anlita en trappstädningsfirma?

Idag är det mycket vanligt att företag, bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare väljer att anlita en extern leverantör av städservice. Det finns många fördelar med att överlåta städningen till en städfirma, inte minst på grund av att de är experter på vad de gör. En särskilt viktig del av fastigheten att hålla i gott skick är trapphuset. Många människor passerar genom denna del och särskilt under vinterhalvåret tar det inte lång tid innan entrén till hälften är fylld av smuts, slask och grus. Vi vet alla hur avgörande det första intrycket av någonting är, vilket tydligt talar för hur viktig trappstädningen är. Dessutom är det mer sannolikt att personer som passerar genom entrén och trapphuset plockar upp och håller rent efter sig om omgivningen är välskött. På så sätt är skapas en vinn-vinn situation som ökar trivseln i fastigheten.

Hur anlita en trappstädningsfirma?

Det finns mängder av olika leverantörer av städtjänster, varav en del särskilt specialiserar sig på trappstädning, medan andra erbjuder det som en del av paket eller i andra utformningar. Kanske har du kontakter som lovordar en viss städfirma – då kan det vara värt att titta på vad de har att erbjuda. Annars är det enklaste sättet att söka sig fram online för att se vilka aktörer som är verksamma i ditt område, i vårt område Stockholm hittade vi stockholmtrappstädning.se. Fördelen med det senare är att det oftast är väldigt enkelt att begära offerter, varefter du kan jämföra alternativen i lugn och ro. Att göra grundjobbet ordentligt sparar dig tid och energi att använda till annat produktivt.

Kombinerade erbjudanden

Fundera över om det finns tilläggstjänster som kan samordnas med trappstädningen. På så sätt kan det gå att förhandla sig till ett bra erbjudande av kombinerade tjänster. Kanske lönar det sig att byta leverantör helt och hållet, eller så är du bara ute efter en mindre tilläggstjänst. Varför inte till exempel passa på att uppgradera entrémattan till en speciellt tillverkad för ditt företag, för att ge ett professionellt välkomnande till dina besökare. Andra exempel på ytterligare vanliga tjänster är mattservice, golvvård, fönsterputs och annan fastighetsskötsel. Framför dina önskemål och behov till städfirman för att få det bästa alternativet för dig.

Continue Reading

Botox – En väg till slätare hy

Botox – En väg till slätare hy

”Vi kan ge dig en yngre och slätare hy”

Med de orden välkomnar en skönhetssalong i Stockholm (www.botoxstockholm.biz) sina besökare till deras hemsida. Det är även en kort och tydlig sammanfattning kring vad botox ofta förknippas med. Även om botox används till mer än skönhetsbehandlingar har det nästan blivit synonymt med just dessa ingrepp.

Så fungerar botox

Botox injiceras och används främst för att minimera antalet
rynkor i ansiktet – men även på andra delar av kroppen. I korthet påverkar
ämnet musklerna som därmed inte dras samman på samma sätt som innan behandlingen.
Rynkor och linjer ”mjukas därmed upp” och kommer bli mindre tydliga.

Behandlingarna vänder sig till de flesta åldrar men
samtidigt är det skillnad på dess effekt beroende på ålder. Äldre personer har
i regel mer rynkor men hur dessa upplevs kan justeras med botoxbehandling.

 • Om du ser arg eller ledsen ut

En del personer ser arga eller ledsna ut även om de inte är
det. Det beror på hur mungipan och rynkorna i ansiktet lägger sig. Detta är
därmed en av orsakerna att beställa denna behandling. Att helt enkelt ge ett
bättre intryck.

 • Många rynkor kring ögonen eller pannan

Antalet rynkor och hur väl de syns varierar kraftigt mellan
olika människor. En person som uppleveratt rynkorna påverkar dem negativt kan
se på vilka behandlingar som finns och få hjälp med att minimera dess utseende.

Ingen sjukskrivning krävs

En av fördelarna med behandling med botox är att man snabbt
kan återgå till vardagen. Detta åtminstone om det är enklare
skönhetsbehandlingar. Du kan få behandlingen en dag och vara ”åter i vardagen”
igen dagen efter. Någon sjukskrivning krävs alltså inte även om man kan vara
lite öm efteråt.

Vilka erbjuder behandling?

Citatet som inleder denna text är från en större
skönhetssalong i Stockholm som erbjuder mer än enbart botoxbehandlingar. Det
speglar även ganska tydligt branschen. Behandlingarna hittas hos
skönhetsföretag och detta främst de lite större med god erfarenhet och rykte. I
Stockholm finns ett mycket stort utbud och många väljer att åka hit för att få
sin behandling även om man bor i andra delar av landet. Det viktigaste är
däremot att man alltid kontrollerar företaget noga. Det finns nämligen inte
något krav på licens eller auktorisation för att få erbjuda dessa tjänster.

Continue Reading

Bomullskasse som profilreklam

Bomullskasse som profilreklam

Det är ingen slump att de flesta butiker trycker sin logga på bärkassarna som säljs i butiken. När kunden bär på kassarna i exempelvis en galleria, kommer andra besökare att se kassen och exponeras för varumärket. Det gör också att kunden förmodligen förvarar kassen någonstans i hemmet sedan, och blir påmind om ditt varumärke vid ett senare tillfälle.

Effekten som den här relativt enkla åtgärden kan ge är potentiellt stor. Allt som allt kan leda till ett stort antal intryck av ditt varumärke. Är loggan och kassen snygg – kanske finns det också en slogan – kan de ytterligare intrycken leda till konverteringar.

Här finns det givetvis rum för optimering av sin profilreklam. När du handlar hos olika butiker har du säkerligen märkt att kassarna skiljer sig ganska mycket åt. Exklusivare klädbutiker tenderar att lägga ned energi på de lilla detaljerna – handtagen, är ett exempel på det. På en kasse av papp kanske handtagen är i snören av textil, snarare än breda pappflikar som ofta är fallet när du köper en pappkasse från en matbutik. Kassen är helt enkelt ett sätt att spegla varumärket.

För dig som har ett företag med stark miljöprofil kan en bomullskasse vara en bra produkt för profilreklam. Har man en stark miljöprofil bör man dock känna till att det vid tillverkning av dem används stora mängder vatten, bekämpningsmedel och energi. Det är alltså bomullsodlingar som är förhållandevis färgtryck.

Dock skiljer sig olika bomullskassar mot varandra ur ett miljöperspektiv. Beroende på antal färger och tryck kan den ena bomullskassen vara betydligt skonsammare än den andra. En uppskattning är att en kasse av bomull behöver användas mellan 130 till 400 gångar för att hamna på samma nivå av miljöpåverkan som plastpåsar gjorda av sockerrör.

Fördelarna med bomull är när kassarna sedan hamnar i naturen. Även om tillverkningsprocessen inte är den grönaste, är de miljövänligare än plast när de väl är tillverkade. Detta eftersom den går att använda så länge. Problemet blir om man använder bomullskassar på mycket kort sikt. Vidare bryts tygpåsar ned betydligt fortare i naturen än motsvarigheter i plast. Oavsett vad – så är det en produkt som många uppskattar, vilket ofta är en förutsättning för god profilreklam.

 

Continue Reading

Överfallslarm komplement till riskmedvetenhet

Trots att överfall är ovanliga i Sverige så är det många som använder överfallslarm för att öka känslan av trygghet. Genom att vara medveten om risker och bära ett larm så är du så bra förberedd du kan vara om nu oturen skulle vara framme. För många kan ett överfallslarm vara skillnaden mellan att våga jogga på kvällen eller inte och bidrar på så sätt till bättre livskvalité.

Du har säkert känt den där krypande känslan av oro när du finner dig själv gå med vingliga steg på en folktom, mörk gata på väg hem efter en kväll på stan. Eller på joggingturen när du vänder på huvudet för hundrade gången trots att du vet att det är väldigt ovanligt med överfall i Sverige. Rädsla är inte alltid logisk och ett överfallslarm kan vara det som behövs för att du ska slippa den där oron. Enligt Polisen ska du inte ha en övertro på ett överfallslarm, utan det bör ses som ett komplement till att vara en riskmedveten person. Om du väljer att köpa ett överfallslarm är det viktigt att det följer de svenska vapenlagarna. Batonger, tårgas eller pepparspray är inte tillåtna. En annan sak att tänka på är att du måste veta hur överfallslarmet fungerar och ha funderat igenom hur du ska göra om du mot förmodan skulle bli överfallen. Ofta är larmen enkla att använda men i en paniksituation är det alltid bra att vara väl förberedd eftersom man inte vet hur man reagerar.

Två olika typer av överfallslarm

De vanligaste överfallslarmen i Sverige är ljudlarm eller sprayer. De ljudlarm som finns på marknaden är ofta små och går att bära i handen eller fästa på till exempel nyckelknippan. För att utlösa ett sådant överfallslarm drar man ut en sprint och då aktiveras ett högt ljud. Ljudet uppgår ofta till hela 110 decibel, vilket är nära smärtgränsen som generellt anses ligga runt 120 decibel. Det är alltså ett högt ljud som garanterat kommer att överraska och förhoppningsvis även skrämma angriparen. Förutom detta så uppmärksammas troligtvis även omgivningen på det höga ljudet. Med en spray så sprayar du mot förövaren som i bästa fall blir förblindad och chockad. Detta ger dig en möjlighet att påkalla hjälp eller undkomma. Vissa sprayer innehåller färg så att din förövare blir lättare att identifiera.

Continue Reading

Så hittar du återförsäljare av Clinique

Det finns en rad E-butiker som säljer skönhetsprodukter från Clinique men för många är det viktigt att se, känna och lukta på produkterna innan man bestämmer sig. Att få gå till en butik och få personlig hjälp och service. Det är då man vill hitta sin närmaste återförsäljare – vilket kan ske via företagets hemsida.
Längst ner på Clinique.se finns en länk med texten ”Hitta Butik”. Genom att klicka på den länken kommer man fram till en interaktiv karta som markerar ut alla återförsäljare i Sverige. Här går det att navigera på flera olika sätt.

Använd din plats

Surfar du med mobilen, och har GPS påslagen, kan du klicka på ”Använd din plats”. Genom att mobilen därmed känner av var du befinner dig kommer närmaste återförsäljare av Clinique snabbt visas på kartan.

Postnummer

Ett annat alternativ är att ange postnummer. Därmed utgår kartan från det område där detta postnummer gäller. Ett smidigt sätt att hitta en återförsäljare i den stad man själv inte befinner sig i vilket gör att position via GPS är omöjlig att använda.

När ett postnummer använts visas inte bara den närmaste Clinique-återförsäljaren utan även ett flertal butiker. Dessa markeras på kartan och presenteras under i fallande ordning efter hur långt bort de ligger.
Eftersom butikerna presenteras med namn, adress och telefonnummer är det lätt att kontakta det. En möjlighet är även att klicka på ”Vägbeskrivning” vilket gör att man omdirigeras till Google Maps där gällande butik är utmarkerad. Skriv in varifrån du vill starta din resa, om resan ska ske till fots, cykel eller bil, och tryck sedan enter. Nu visas en karta som kan användas direkt i mobilen via Google Maps alternativt skrivas ut på skrivare och tas med på vägen till butiken.

Navigera på kartan

Håll musen på kartan, håll in CTRL och scrolla sedan med musen. I detta fall kommer en zoomfunktion att aktiveras. Genom att klicka på kartan, hålla nere vänstermusknapp och dra kan kartan centreras till den stad man vill söka butik i. På detta sätt går det att zooma in delar av Sverige och se vilka butiker som finns tillgängliga.

Continue Reading

Säker cykelvagn

Säker cykelvagn

Bland de många produkter som finns för cyklister, är cykelvagnar en kategori för sig. Dessa kan med fördel användas både för att transportera saker och för att köra passagerare. En av utmaningarna med att cykla till vardags är att man kan behöva ha med sig ett och annat. Som cyklist är man ofta begränsad till att kunna ha med sådant som ryms i cykelkorg eller ryggsäck. På så vis har cykel som transportmedel ibland fått stå tillbaka. Med en cykelvagn kommer man förbi dessa problem och kan utan bekymmer ha med sig åtskilligt utan att det har för stor inverkan på cykelns funktion. Som ett alternativ till barnstol är det både säkert och trivsamt. De flesta cykelvagnar som finns ute i butikerna kan rymma två passagerare!

Säkerheten först

När man börjar använda sig av cykelsitsar för barn är det viktigt att barnet är tillräckligt stort. Det finns här inte någon hård gränsdragning men innan man är 9 månader är det sällan en bra idé att åka på detta vis. Väljer man istället en cykelvagn finns bättre förutsättningar att garantera säkerheten. Oavsett ålder hos passagerare behöver säkerheten komma först. Att ha hjälm är en självklarhet även om man sitter ombonat i en vagn.

Rör man sig i stan kan cykelvagnen ha andra fördelar. Några av de moderna alternativ som finns ute i handeln går att göra om för att bättre fungera som ersättning för barnvagnen. I praktiken handlar det om att man använder cykelvagnen när man åker in till stan. Väl framme gör man om cykelvagnen till en vanlig dito och låter cykeln stå parkerad. På så vis har man en barnvagn med sig och kan enklare röra sig bland människor och affärer. Vissa av dessa multivagnar kan även passa bra som vagn för joggning. Det har länge varit svårt att gå över till cykel i och med att man behövt ha med sig alternativa vagnar för olika ändamål. I och med innovationer i fråga om cykelvagnar kan man kringgå problemen med att transportera en vagn till jogging när man skall ut i naturen. Man har redan allting redo!

Här finns en hel del fakta och information som kan vara bra att känna till när man väljer cykelvagn. Flera av dagens varumärken är välkända och har gott rykte. Genom att välja en av dessa kan man försäkra sig om att få cykelvagnar som har bästa kvalitet.

Continue Reading