Att välja rätt billigt mobilskydd

Att välja rätt billigt mobilskydd

Många är osäkra på vilket mobilskydd som passar bäst till just deras mobil. Produkten ska skydda, se snygg ut och vara billig. I den här texten skriver vi om vilka typer av billiga mobilskydd som finns och vad deras egenskaper är.

Silikonskal

Silikonskalet är ett av de mjukaste skalen på marknaden. Skalet är lätt att trä på då det är mycket flexibelt. Samtidigt som silikonskalet är följsamt och mjukt, skyddar den mobilen bra mot stötar eftersom silikonet tar upp en del av stöten och skyddar därmed mobilen. Precis som andra skal, skyddar detta skydd även mot smuts och repor. Skalet är mycket hållbart och går inte sönder om man tappar mobilen i golvet. Silikonskalen är tåliga skal med lång livslängd. Silikon är ett billigt material så dessa mobiskydd går att hitta för en billig peng och de gör sitt jobb bra.

FlexiCase skydd

Flexicase skalen är kanske det mobilskyddet som är populärast. Deras popularitet beror troligtvis på att de har en mycket fin passform, de sitter helt enkelt mycket fint på mobilen. De är styvare i materialet än silikonskalen men skyddar mobilen mycket bra och har nästan samma billiga pris. Med andra ord är det ett tåligt och billigt skal som inte går sönder om man tappar mobilen i golvet. Även dessa skal har lång livslängd och kan träs på mobilen med enkelhet. Flexicase skalen finns i flera varianter än silikonskal, allt i från mer transparenta färger till de med fina blomstermotiv.

Baksideskal

Back cover skalen finns i lite olika varianter när det gäller materialet. En typ är gjord av hårdplast medans en annan typ är en kombination av silikon och aluminium.  Därför skiftar även priserna mycket när det gäller detta mobilskydd men det finns flera billiga varianter på marknaden. Skalet består dock av endast en del, nämligen bakdelen. Skalet skyddar alltså mobilens baksida och träs på mobilen bakifrån.

Combo Skal

Comboskalen är precis som namnet antyder, ett kombinationsskal. Det består av två delar. Ett silikonskal som sitter närmast mobilen. Utanpå detta fäster man ett andra skal av hårdplast. Skalen går inte att användas utan den andra delen från varandra utan är avsedda för att användas ihop. Detta skal ger maximalt skydd och är populär bland de som gärna lånar ut sin mobil till lite yngre barn som riskerar att tappa mobilen i golvet! Även det här skalet går att hitta i billiga varianter och de ger ett mycket bra skydd.