Chelsea Boots är alltid modernt

Bland dagens alla olika kängor och boots finns det alltid en självklar plats på skohyllan för ett par klassiska chelsea boots. De är snygga och bekväma och är lätta att matcha till olika klädstilar. De passar perfekt under hösten och finns i många utföranden och modeller för både dam och herr. Bootsen är stilrena och kan bäras såväl till vardags som till fest. Idag finns det ett flertal välkända aktörer på marknaden som tillverkar chelsea boots och som framgångsrikt har gjort sina varumärken till ett signum för stil och kvalitet.

Det gemensamma kännetecknet för alla chelsea boots är den klassiska resåren på skons sida vilken ger en skön passform samtidigt som foten har god rörelsefrihet. De är enkla att ta av och på och här finns heller inga snören som påverkar byxornas fall. Detta gör att de lämpar sig lika bra till kostymbyxor som till jeans. De vanligaste tillverkningsmaterialen är läder eller mocka och med en yttersula av läder eller gummi.

Ta hand om dina skor

Det finns även chelsea boots i skinnimitation, men många tycker att det är värt den dyrare prislappen för att få ett par boots i äkta läder eller skinn. Följ länken för info och tips! Om man tar hand om sina chelsea boots kan de hålla i flera år så det är ingen dålig investering. En annan fördel med äkta läder eller mocka är att materialen kan andas, och där har fuskmaterialen en klar nackdel jämfört med den äkta varan.

Tänk dock på att sköta om dina skor. Hösten i vårt land kan tyvärr lätt medföra trista saltränder på skorna varför man bör borsta av dem med en skoborste och smörja in dem med en skokräm som inte innehåller silikon eller något annat ämne som torkar ut lädret. Satsa istället på en skokräm som återfuktar och skyddar skon samt täcker över märken och hjälper skon att behålla sin färg.