Om vintern är det allra bäst

Den välkända barnalåten om de olika årstiderna beskriver barndomsglädjen på ett lysande sätt – visst kan man ha roligt när som helst på året! Sommartid är det ju självklart att man ska vara ute, det är ju varmt och skönt och solen skiner nästan dygnet runt. Men när vintern kommer kan det hända att lusten att leka ute försvinner när man känner av den första kylan. Det behöver inte vara så! Det finns så många friluftsaktiviteter som barn med mycket spring i benen kan glädjas åt, som pulka, snöbollskrig, skridskor och skidor. Hur kan du då skydda ditt barn från kylan och samtidigt låta dem njuta av sin barndoms vinterdagar?

Täckbyxor till undsättning

Täckbyxor för barn är ett smart funktionsplagg som skyddar de små från väder och vind, samtidigt som de skänker rikligt med rörelsefrihet och är roliga att bära tack vare de glada färgerna de designats i. Dessa starka färger gör det dessutom lättare för dig att ha koll på dina barn när de leker – rött, blått och grönt kontrasterar snyggt mot den snövita marken och glada barn gör ju vinterlandskapet så mycket vackrare. Dessutom är det så härligt att kunna komma ut i naturen året runt, väljer man barnkläder för ändamålet då finns det inget som stoppar en.

Det smarta valet

Täckbyxor, eller termobyxor som de även kallas, kommer ofta i hängselmodell – just därför att denna design håller värmen bättre. Kollar du vid benslutet kommer du även att hitta fotband som ska träs under skorna för att byxbenet ska hållas kvar på sin plats även under långa lekstunder med spring och hopp. Snölåset dras åt för att undvika att snön kommer in under byxbenet och värmen släpps ut. Kombinera täckbyxan med en snygg vinterjacka för en utmärkt vinterkombo som skyddar barnet och främjar lek och stoj, och följ dessa tips för att garantera att ditt barn har det varmt och skönt även i de kyligaste förhållanden:

  • Mössan är huvudsaken!
  • Välj underställ med förlängda armar och tumgrepp och trä vantarna ovanpå för att undvika frusna handleder.
  • Fötterna ska hållas torra! Ta med ett par extra strumpor om ni ska vara ute hela dagen, och byt vid lunchtid. Knyt snölåset på täckbyxorna för att hålla värmen instängd.

Välj alltid plagg som leder fukt, svett och annan vätska bort från kroppen.