Botox – En väg till slätare hy

Botox – En väg till slätare hy

”Vi kan ge dig en yngre och slätare hy”

Med de orden välkomnar en skönhetssalong i Stockholm (www.botoxstockholm.biz) sina besökare till deras hemsida. Det är även en kort och tydlig sammanfattning kring vad botox ofta förknippas med. Även om botox används till mer än skönhetsbehandlingar har det nästan blivit synonymt med just dessa ingrepp.

Så fungerar botox

Botox injiceras och används främst för att minimera antalet rynkor i ansiktet – men även på andra delar av kroppen. I korthet påverkar ämnet musklerna som därmed inte dras samman på samma sätt som innan behandlingen. Rynkor och linjer ”mjukas därmed upp” och kommer bli mindre tydliga.

Behandlingarna vänder sig till de flesta åldrar men samtidigt är det skillnad på dess effekt beroende på ålder. Äldre personer har i regel mer rynkor men hur dessa upplevs kan justeras med botoxbehandling.

  • Om du ser arg eller ledsen ut

En del personer ser arga eller ledsna ut även om de inte är det. Det beror på hur mungipan och rynkorna i ansiktet lägger sig. Detta är därmed en av orsakerna att beställa denna behandling. Att helt enkelt ge ett bättre intryck.

  • Många rynkor kring ögonen eller pannan

Antalet rynkor och hur väl de syns varierar kraftigt mellan olika människor. En person som uppleveratt rynkorna påverkar dem negativt kan se på vilka behandlingar som finns och få hjälp med att minimera dess utseende.

Ingen sjukskrivning krävs

En av fördelarna med behandling med botox är att man snabbt kan återgå till vardagen. Detta åtminstone om det är enklare skönhetsbehandlingar. Du kan få behandlingen en dag och vara ”åter i vardagen” igen dagen efter. Någon sjukskrivning krävs alltså inte även om man kan vara lite öm efteråt.

Vilka erbjuder behandling?

Citatet som inleder denna text är från en större skönhetssalong i Stockholm som erbjuder mer än enbart botoxbehandlingar. Det speglar även ganska tydligt branschen. Behandlingarna hittas hos skönhetsföretag och detta främst de lite större med god erfarenhet och rykte. I Stockholm finns ett mycket stort utbud och många väljer att åka hit för att få sin behandling även om man bor i andra delar av landet. Det viktigaste är däremot att man alltid kontrollerar företaget noga. Det finns nämligen inte något krav på licens eller auktorisation för att få erbjuda dessa tjänster.